Benifairó adjudica la gestió del servei de proveïment d’aigua potable i clavegueram a una empresa especialitzada

  • La mercantil Aguas de Valencia es farà càrrec d’aquest servei durant els pròxims 20 anys
  • L’empresa va presentar l’oferta més avantatjosa per al municipi, que inclou l’abonament d’un cànon de més de 128.000 euros i la rebaixa d’un 3 per cent en preu del rebut de l’aigua.
  • Aigües de València invertirà durant els tres primers anys més de 250.000 euros en obres de millora de la xarxa de proveïment.

Dilluns passat, dia 24 d’agost, l’Ajuntament de Benifairó de Valls adjudicava la gestió del servei de proveïment d’aigua potable i clavegueram a l’empresa Aguas de Valencia, mercantil que havia presentat l’oferta més avantatjosa per a fer-se amb la gestió de l’esmentat servei.

D’aquesta manera, Aguas de Valencia gestionarà durant els pròxims 20 anys el servei de proveïment d’aigua potable i clavegueram, un servei que fins hui gestionava de manera directa l’Ajuntament de Benifairó de les Valls. Tal com exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, “després d’un llarg procés i després de valorar les diferents opcions, pensem que la millor decisió és que una empresa especialitzada, amb l’experiència i amb els mitjans tècnics i humans adequats, gestione aquest servei essencial. L’empresa Aguas de Valencia va presentar la millor oferta, que suposarà una millora substancial del servei i, a més, una rebaixa del 3 per cent del preu del rebut de l’aigua durant els 20 anys que durarà la concessió”.

A més d’aquesta rebaixa en la tarifa de l’aigua, l’empresa adjudicatària abonarà a l’Ajuntament un cànon de 128.225,68 euros, equivalent al deute de Benifairó amb el Consorci de Metre Cúbic de Sagunt. Així mateix, Aguas de Valencia invertirà durant els pròxims tres anys més de 250.000 euros en diverses obres de millora de la xarxa de proveïment. “En primer lloc, es repararan tots els desperfectes i fuites que pateix la xarxa actualment i que provoquen que hui dia un 60 per cent de l’aigua potable es perda. D’altra banda, es realitzaran les actuacions necessàries perquè l’aigua arribe amb la pressió òptima a tots els habitatges del municipi. També es dividirà en sectors tota la xarxa, per a detectar les fuites amb major rapidesa, així com també es renovaran els comptadors de tots els habitatges, per a ajustar al màxim possible els cobraments”, explica Toni Sanfrancisco.

D’aquesta manera, “la gestió del servei de proveïment d’aigua potable i clavegueram a través d’una empresa especialitzada no sols suposa una millora en termes econòmics, sinó també en termes mediambientals i en servei als ciutadans, que com a usuaris tindran una atenció constant per part de l’empresa adjudicatària”, conclou el primer edil.