Benifairó comença demà una nova edició dels ‘Divendres de Música i Monòlegs’

Demà divendres, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls posa en marxa una nova edició dels seus tradicionals ‘Divendres de Música i Monòlegs’, una iniciativa cultural que des de 1997 ompli d’activitats culturals els jardins de Casa Guarner del municipiDes de demà i fins al pròxim 19 de juliol la música tradicional valenciana, el folk, el rock i la màgia protagonitzaran les nits dels divendres en el municipi. La programació comença demà amb l’actuació del cautautor Miquel Gil, excantant del grup ‘Al Tall’, que oferirà des de les 23 hores un recital de música tradicional valenciana.

Les activitats continuaran el divendres 5 de juliol, també a les 23 hores, amb l’actuació del cantant Jonathan Penalba, un dels principals renovadors de la música folk en valencià. Penalba, nascut a L’Alcúdia fa 28 anys, va publicar el seu primer disc l’any passat, titulat ‘De soca-rel’, molt ben rebut per públic i crítica.

El divendres 12 de juliol tindrà lloc una de les principals actuacions d’aquesta edició, amb el concert del grup ‘Tardor’, una de les formacions de música pop, rock alternatiu i indie amb més projecció del panorama valencià. En actiu des de 2011, han publicat un total de tres àlbums, l’últim d’ells, ‘Patraix’, es va alçar en 2017 amb el Premi Ovidi en la categoria de millor disc de pop. El concert començarà a les 23 hores.

L’última de les actuacions i un altre dels plats forts d’aquesta edició dels ‘Divendres de Música i Monòlegs’ serà el divendres 19 de juliol, amb l’espectacle de màgia a càrrec del prestigiós mag i actor Nacho Diago, un artista que ha actuat en els principals festivals de màgia de tota Espanya i que en 2005 es va alçar amb el Primer Premi de Màgia en el XXVII Congrés Màgic Nacional. El mes d’abril passat va actuar en el Teatre Talía, de València. Aquesta actuació començarà a les 23 hores. Cal recordar que l’entrada a tots els espectacles és gratuïta.