Benifairó inaugura amb motiu del 9 d’Octubre un nou espai museístic en el municipi

Com cada any, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha organitzat una intensa programació d’actes culturals amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. En aquesta ocasió, un dels principals actes serà la inauguració, aquest dimecres, dia 9 d’octubre, d’un nou contenidor cultural per al municipi, l’Escuderia del Palau. Aquesta sala està situada en la planta baixa del Palau Vives de Canyamàs, en la façana que dona al carrer Muralla. Cal destacar que el Palau Vives de Canyamás, construït a principis del segle XVII i declarat Bé de Rellevancia Local (BRL) és un dels edificis amb més història de Benifairó, actualment en procés de restauració. 

Tal com exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, “des de fa temps teníem la idea de dotar a Benifairó d’una espai municipal on poder exposar, de forma permanent o temporal, diversos materials relacionats amb la història del nostre municipi. Una vegada començada la restauració del Palau Vives de Canyamàs va sorgir la possibilitat de situar aquest espai en la planta baixa de l’edifici, en un emplaçament ideal pel seu alt valor històric i en ple centre del municipi”.

La inauguració d’aquest nou espai museístic tindrà lloc aquest dimecres, dia 9 d’Octubre a les 12.15 hores. La primera de les peces històriques que mostrarà serà la miniatura del mateix Palau Vives de Canyamàs elaborada per l’artista local Juan Lacruz, “un treball totalment artesanal elaborat en pedra yton i que mostra amb gran mestratge com era el Palau Vives de Canyamàs”, explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó, Vicent Chordà.

Els actes del 9 d’Octubre començaran a les 11.30 hores amb una cercavila de dolçaina i tabal. A les 12 hores tindrà lloc la lectura del manifest al carrer Palau per a, posteriorment, inaugurar l’Escuderia del Palau. A les 12.30 s’ha organitzat una lectura col·lectiva a càrrec dels alumnes del CEIP L’Ermita. Els actes conclouran el diumenge 13 octubre a les 19 hores amb una representació teatral a càrrec del grup local RifTeatre en l’Espai Cultural ‘El Tabalet