Benifairó instal·la 26 bancs en zones verdes fabricats amb plàstic reciclat

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha finalitzat en les últimes setmanes la instal·lació d’un total de 26 bancs en diverses zones verdes del municipi, principalment al Parc de la Piscina. La particularitat d’aquests nous bancs, de diferents dimensions, és que estan fabricats “al cent per cent en polímer reciclat provinent de la recollida selectiva d’envasos, això és, de plàstic procedent del reciclatge de residus”, exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco. Els nous bancs instal·lats no requereixen de cap mena de manteniment, “en contraposició als antics bancs de fusta, que sí que necessitaven d’aquesta mena d’actuacions, com, per exemple, pintura”, exposa el primer edil.
La instal·lació dels nous bancs ha suposat una inversió de més de 9.000 euros, que l’Ajuntament de *Benifairó ha finançat amb recursos propis. “Amb la instal·lació d’aquests equipaments complim un doble objectiu. D’una banda, donem resposta a una important demanda dels usuaris de les zones verdes del municipi i, d’altra banda, contribuïm a fomentar el reciclatge de residus donant eixida als envasos de plàstic reciclats, un residu molt habitual en el nostre dia a dia però altament contaminant i difícil d’eliminar. En aquest sentit, pensem que la fabricació de mobiliari urbà amb aquest tipus de polímer és una gran idea que hem decidit secundar amb aquesta actuació. Hui dia ,el reciclatge de residus domèstics és una de les accions quotidianes que més poden ajudar a la lluita contra el canvi climàtic i és imprescindible donar eixida a tots els residus que reciclem”, explica Toni Sanfrancisco.
Cal recordar que, a més de la instal·lació d’aquests nous equipaments, durant els últims mesos l’Ajuntament de Benifairó també ha renovat les àrees de jocs infantils d’un total de tres zones verdes del municipi, una actuació que ha suposat una inversió superior als 100.000 euros.