La Conselleria d’Educació accepta la petició de l’Ajuntament de Benifairó i ampliarà i reformarà el CEIP L’Ermita

La Conselleria d’Educació, a través de la Sotsdirecció General d’Infraestructures Educatives, ha comunicat a l’Ajuntament de Benifairó l’inici dels tràmits per a fer realitat l’ampliació i remodelació del CEIP L’Ermita, una petició tant de l’Ajuntament de Benifairó com de la comunitat educativa del municipi.

De fet, Benifairó va ser un dels primers municipis a sol·licitar la seua adhesió al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, una iniciativa que té com a finalitat agilitar la reforma i construcció de noves infraestructures educatives mitjançant la delegació de competències autonòmiques en favor dels municipis. En concret, “Conselleria ens ha comunicat que ja podem iniciar els tràmits per a sol·licitar aquesta delegació de competències i posar en marxa les actuacions per a millorar el CEIP L’Ermita”, exposa l’alcalde, Toni Sanfrancisco.

D’una banda, les obres suposaran la construcció de les aules necessàries per a albergar a tots els alumnes del centre, així com un nou gimnàs, nova biblioteca i menjador i noves aules per a classes de música, idiomes i informàtica. D’altra banda, també es construirà una nova zona esportiva. “A més d’aquestes noves infraestructures, les obres també suposaran una considerable reforma de les instal·lacions actuals, renovant els sistemes de calefacció i refrigeració, així com remodelant la zona del pati”, explica Toni Sanfrancisco. “Finalment, també es reformaran els lavabos i es duran a terme diverses actuacions per afavorir l’accessibilitat a l’edifici. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Benifairó estem prou satisfets amb la resposta rebuda per part de la Conselleria d’Educació a través del Pla Edificant i anem a seguir fent tot el que siga possible perquè l’ampliació i reforma del CEIP L’Ermita siga una realitat com més prompte millor”