L’Ajuntament de Benifairó aprova el projecte d’ampliació del l’Escola l’Ermita

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls va aprovar en la sessió plenària celebrada el passat 18 de juny el projecte per a l’ampliació del CEIP L’Ermita. Cal recordar que aquest projecte està inclòs en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, la Conselleria d’Educació es compromet a aportar el cent per cent del cost de les obres, però és l’Ajuntament qui ha de redactar el projecte, adjudicar les obres i fer el seguiment de les mateixes. Una vegada acabades les obres, la Conselleria les pagarà.

“Una vegada aprovat el projecte per part de l’Ajuntament, la Conselleria ha de donar la seua conformitat i, a continuació, començarem els tràmits per a adjudicar les obres d’ampliació”, explica l’alcalde de Benifairó de les Valls, Toni Sanfrancisco. El projecte suposa bàsicament la construcció d’un nou edifici de més de 2.200 metres quadrats, dividits en planta baixa, primera i segona planta. “‘D’aquesta manera, quan acaben les obres, la superfície destinada a aules i activitats educatives pràcticament es triplicarà, ja que passarem dels 1.053 metres quadrats que té l’actual escola als més de 2.900 metres quadrats que tindrà el renovat CEIP l’Ermita”, exposa Toni Sanfrancisco.

El projecte contempla un centre educatiu amb 20 aules, enfront de les 11 aules que té l’actual col·legi. Un total de 12 aules es destinaran a les classes, mentre que les altres 8 aules s’utilitzaran per a activitats com a biblioteca, sala d’usos múltiples, taller polivalent, aula d’idiomes, aula de música i diversos despatxos per a l’equip directiu, l’AMPA, menjador, Consergeria i Secretaria, entre altres.

El pressupost de l’ampliació de l’Escola l’Ermita és de 3,7 milions d’euros, que aportarà íntegrament la Conselleria d’Educació. “Hem pres la decisió que pensem és la millor i més factible per al futur educatiu del nostre municipi. Hem aconseguit que Conselleria incloga aquesta obra en el Pla Edificant, de manera que l’ampliació sí o sí serà una realitat. Ara, una vegada tinguem la conformitat de la Conselleria iniciarem els tràmits per a l’adjudicació de les obres. És complicat marcar uns terminis però pensem que és factible que l’ampliació estiga finalitzada l’any 2020”, conclou Toni Sanfrancisco.

L’Ajuntament de Benifairó va organitzar una reunió informativa per als veïns i veïnes dimecres passat, després de l’aprovació del projecte per part del ple municipal. Tal com exposa el regidor d’Educació, Jose Álvarez, “la nostra idea és informar puntualment als veïns i veïnes segons vagen avançant les gestions, amb la finalitat de que disposen de la major informació possible sobre un projecte tan important per al nostre municipi com és l’ampliació de l’Escola l’Ermita”