Falles

Al mes d’octubre de 2005, un grup de xiquets i xiquetes de Benifairó es posà en contacte amb l’Ajuntament del poble per posar en marxa el projecte de la Falla de Benifairó. La idea agradà i el fruit va ser el plantar al mes de març de 2006 la primera falla pròpia de Benifairó.

La Falla del 2006, dissenyada per Ricard Balanzà i realitzada per ell mateix i un grup de xiquets i xiquetes, tractava sobre les cultures antigues més importants del planeta, les quals composen el món actual. Les civilitzacions que es representaven eren la Grega, l’Egipcia, la Musulmana i la de l’Imperi Romà.

El 2007 va ser el segon any amb Falla. Aquesta segona falla sigué l’antítesi de la del primer any, pel que fa a temàtica, volum, acabat, risc o materials, entre altres. El tema central, el futur, amb grans possibilitats a l’hora de plasmar idees i fer-les realitat. El canvi climàtic, oceans ingovernables, turistes d’altres planetes, intel·ligència artificial, el futur de les noves generacions, la utopia d’un món just, amb igualtat, amb tot per a tots i amb un Benifairó a vora mar foren les escenes del monument.