Les obres de peatonalització d’un tram del carrer Major ja estan en marxa

Les obres de peatonalització d’un tram del carrer Major de Benifairó ja estan en marxa. L’Ajuntament inverteix en aquesta actuació un total de 60.198 euros, finançada amb una ajuda de la Diputació de València, dins de Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS).
El tram objecte de les obres està situat entre la plaça de l’Església i el carrer Bon Succés. Tal com exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, “aquest tram del carrer és el més estret i a més no disposa de voreres. Una vegada acabades les obres el tràfic quedarà limitat als residents i s’evitarà el pas de la resta de vehicles mitjançant un pivot automàtic”.

Està previst que les obres estiguen finalitzades al llarg del mes de juny. “Les actuacions han començat aquesta setmana, amb la retirada del paviment existent. A partir de la setmana que ve començarà la construcció de la base de formigó i, a continuació, es col·locaran les llambordes en tot el tram de carrer. Les diverses àrees quedaran limitades per llambordes de diferents colors, ja que la zona peatonalizada quedarà tota al mateix nivell”, explica Toni Sanfrancisco.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Benifairó posa en marxa una de les primeres actuacions que tenen com a objectiu “donar més protagonisme al vianant en el centre històric del municipi”, exposa l’alcalde. “Les obres, així mateix, també suposen l’eliminació de les barreres arquitectòniques en aquest tram del carrer”, conclou el primer edil.

Cal destacar que l’Ajuntament de Benifairó també durà a terme enguany la peatonalització del carrer Sánchez Coello. “En aquest cas la peatonalització afectarà a tot el carrer. Amb aquesta actuació seguirem posant en valor la zona amb més història del municipi, així com proporcionarem un millor accés a dos dels edificis més emblemàtics de Benifairó, com són la Casa Sánchez Coello i la Casa Guarner” conclou Toni Sanfrancisco.