Benifairó inicia una campanya per a promoure les joguines no sexistes

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha posat en marxa una nova campanya divulgativa municipal, en aquesta ocasió amb la finalitat de fomentar l’adquisició de joguines no sexistes. Aquesta campanya, amb el lema ‘I tu a què jugues? Juguem en igualtat’, s’està duent a terme a través de les xarxes socials i la pàgina web municipal, així com mitjançant divers mobiliari urbà instal.lat al municipi.

Tal i com exposa la regidora d’igualtat de Benifairó de les Valls, Luisa Sanfrancisco, “és molt habitual encara a dia de hui la presència de joguines dirigides de forma diferenciada a xiquets i xiquetes. Conceptes com que el color rosa és de xiquetes i el color blau és de xiquets són afirmacions que consoliden estereotips i rols de gènere des de la infància. Per desgràcia, la publicitat i els mitjans de comunicació difonen aquestos estereotips: les xiquetes han de ser tranquil·les, presumides i dedicar-se a les cures i les tasques de la casa, mentre que els xiquets han de ser forts i competitius. Contra aquesta realitat hem de lluitar i per això volem fomentar la compra de joguines no sexistes, sobretot en aquestes dates de Nadals, amb l’arribada del Pare Noël i els Reis Mags”.

Cal tindre en compte que tant les joguines com els espais de joc, com a recursos educatius, tenen un paper molt destacat en la socialització de les xiquetes i els xiquets, especialment en els primers anys de vida, i representen instruments molt valuosos per al seu desenvolupament cognitiu i social. L’elecció de joguines i espais de joc determinaran la construcció de la identitat de xiquetes i xiquets i, per tant, la manera en la qual interpretaran el món i les relacions. Aquesta és una més de les campanyes de conscienciació que l’Ajuntament de Benifairó du a terme al llarg de l’any, sobre temes d’interés social. Fins al moment, s’han realitzat campanyes sobre l’ús de valencià, els drets LGTBI o el respecte a l’entorn natural del municipi, entre altres.