La Casa Sánchez Coello

En 1531 va nàixer a Benifairó de les Valls Alonso Sánchez Coello, pintor de cambra dels Reis d’Espanya. Va nàixer a la Casa que actualment porta el número 11 del carrer que el poble de Benifairó va dedicar al seu nom.

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls, propietaris de la Casa Sánchez Coello, encetà l’any 2004 la rehabilitació de la Casa. La rehabilitació ha intentat mantindre la seua estructura i els seus elements originals. Així a la Casa encara es poden veure les bigues de fusta al sostre, les parets de pedra, alguns arcs que la dividien… Això si, adaptant-la a l’època actual i a les necessitats que el seu ús requeria.

Així el 30 d’octubre de 2009 s’inaugurà la rehabilitació de la Casa com a ESPAI CULTURAL. Un espai pensat per realitzar tot tipus d’activitats culturals durant tot l’any: exposicions, xarrades, cursos, concerts, monòlegs…, però que a la vegada recordara la figura del nostre pintor més il·lustre. A partir d’eixe moment Benifairó passa a disposar d’un nou contenidor cultural, en el mateix carrer i a escasos metres de la Casa Guarner.

CASA SÁNCHEZ COELLO – ESPAI CULTURAL
Inauguració 30 d’octubre de 2009

L’OBERTURA D’AQUESTA CASA AL PÚBLIC VA EN FUNCIÓ DE LES ACTIVITATS PROGRAMADES