Benifairó rebaixa un 18 per cent el rebut de l’IBI per a 2021

  • L’estalvi generat per la cancel·lació de les Festes i diverses activitats i serveis municipals es compensarà amb una forta baixada de la contribució
  • Benifairó es converteix en un dels municipis amb el coeficient d’IBI mes baix de tota la Comunitat Valenciana, el 0,45

Els veïns i veïnes de Benifairó que siguen propietaris d’un habitatge en el municipi pagaran en 2021 un 18 per cent menys en el rebut de la contribució, l’Impost de Béns immobles (IBI).

L’Ajuntament ha decidit dur a terme aquesta considerable rebaixa en la contribució com a compensació per l’estalvi generat a causa de la cancel·lació de les Festes Patronals i l’Escoleta d’Estiu, la no obertura de la Piscina Municipal o la suspensió d’activitats com els ‘Divendres de Música i Monòlegs’, entre altres activitats.

Tal com exposa l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco, “és un fet que la cancel·lació d’aquestes activitats ha generat un estalvi per a l’Ajuntament, encara que haja sigut per obligació. La nostra intenció és traslladar aquest estalvi als veïns i veïnes del municipi i pensem que rebaixar aquest impost és la millor forma que els diners torne a les butxaques dels veïns i veïnes de Benifairó, els quals són, en més d’un 90 per cent, propietaris dels habitatges que ocupen. D’aquesta manera oferim una ajuda econòmica a la pràctica totalitat dels veïns i veïnes”.

Aquesta rebaixa en el rebut de l’IBI es materialitza a través de la reducció del coeficient corrector que aplica l’Ajuntament, que se situarà per a 2021 en un 0,45, la xifra més baixa del Camp de Morvedre i una de les xifres més baixes de tota la Comunitat Valenciana, ja que el mínim legal és el 0,40. “De fet, serem un dels pobles de la Comunitat Valenciana amb el rebut d’IBI més barat, que és l’impost municipal més important”, explica el primer edil.

En aquest sentit, cal recordar que des de l’any 2013, l’Ajuntament de *Benifairó porta rebaixant progressivament aquest coeficient corrector. “En 2013 el govern de Rajoy va dur a terme una pujada unilateral dels valors cadastrals. Aquesta revisió cadastral, realitzada pel Ministeri sense comptar amb l’opinió de l’Ajuntament, va incrementar de manera considerable el valor a l’efecte del cadastre de tots els habitatges de Benifairó. Per això, des de llavors rebaixem cada any el coeficient corrector que aplica l’Ajuntament. Aquesta mesura és l’única que podem prendre perquè la revisió cadastral de 2013 no repercutisca en una pujada del rebut de l’IBI. D’aquesta manera, des de 2013 fins a 2021 hem rebaixat aquest coeficient del 0,92 al 0,45 que estarà en vigor l’any que ve”, explica Toni Sanfrancisco.

A més d’aquesta mesura, l’Ajuntament també està destinant part de l’esmentat estalvi generat a l’organització de diverses iniciatives per a fomentar la reactivació econòmica del municipi, “en aquest cas amb dues campanyes de foment del consum en els negocis de proximitat. De fet, ja ha conclòs la primera d’aquestes iniciatives, la ‘Ruta de la Desescalada’, que ha repartit 2.000 euros en premis entre els qui han realitzat compres o consumicions en negocis locals. Al setembre durem a terme una campanya similar però repartint 6.000 euros en premis, sempre amb l’objectiu de fer costat als negocis de proximitat, molt perjudicats per crisi provocada per la pandèmia Covid-19”, conclou l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco.