Benifairó reprén les obres de conversió en zona de vianants del carrer Sánchez Coello

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha représ durant les últimes setmanes les obres de conversió
en zona de vianants del carrer Sánchez Coello, una actuació que va estar paralitzada amb motiu del cessament de l’activitat econòmica no essencial decretat pel govern central. Aquestes obres, executades a càrrec de l’empresa Pavasal, tornen a estar en marxa i l’objectiu és que totes les actuacions estiguen finalitzades a principis de juny.
D’aquesta manera, les obres suposen conversió en zona de vianants del carrer Sánchez Coello, que s’estén des de la Plaça de l’Església fins al carrer Bon Succés. L’Ajuntament inverteix en aquesta actuació un total de 74.190,46 euros, finançats amb una ajuda de la Diputació de València en el marc del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

Tal com exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, “les obres consisteixen en la conversió en zona de vianants dels 200 metres d’aquest vial, molt estret i que manca de voreres. Actualment ja s’ha instal·lat la base de formigó. A continuació, es col·locaran les llambordes en tot el carrer. Les diverses àrees quedaran limitades per llambordes de diferents colors, ja que la zona convertida en zona de vianants quedarà tota al mateix nivell. D’aquesta manera també s’eliminaran les barreres arquitectòniques. Cal destacar que les obres inclouen la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials, que desguassarà en el barranc des de la plaça de l’Església”.
Així doncs, aquesta actuació suposa continuar donant “el major protagonisme possible als vianants en el nostre municipi, així com continuar embellint la zona més important del nucli històric de Benifairó, situada entre l’Església de Sant Gil Abad, el Palau Vives de Canyamàs i els carrers Major i Sánchez Coello. En aquesta zona, a més, es troben la major part dels immobles més emblemàtics de Benifairó, com la Casa Guarner, la Casa Sánchez Coello i la Casa Perentoni, a més de l’Església i el Palau Vives de Canyamàs. De fet, tant la Casa Sánchez Coello com la Casa Guarner estan situades al carrer Sánchez Coello, de manera que aquestes obres proporcionaran un millor accés a tots dos immobles”, explica l’alcalde del municipi. Aquestes obres, al costat de la conversió en zona de vianants ja executada d’un tram del carrer Major, suposen pràcticament complir l’objectiu marcat per l’Ajuntament de Benifairó, “mancant un tram del carrer Nou que també volem convertir en vial per als vianants”, conclou Toni Sanfrancisco.