L’Ajuntament de Benifairó aprova el projecte i licita les obres de construcció del nou CEIP L’Ermita

L’Ajuntament de Benifairó aprovà, en la sessió plenària celebrada el passat 12 de febrer, el projecte del nou CEIP L’Ermita i la licitació de les obres de construcció del nou centre educatiu del municipi. Així doncs, el termini de licitació ja està obert i les empreses tenen de termini fins al proper dia 21 de març per a presentar les seues ofertes per a executar les obres de construcció de la nova escola de Benifairó de Les Valls, una reivindicació històrica tant de l’Ajuntament com de la comunitat educativa del municipi.

D’aquesta manera, a finals de març l’Ajuntament podrà dur a terme l’últim tràmit, que serà l’adjudicació de les obres de demolició de l’actual edifici i la construcció del nou CEIP l’Ermita. Tal i com exposa l’alcalde de Benifairó de Les Valls, Toni Sanfrancisco, “podem dir que ja hem donat el pas definitiu per a que la nova escola siga una realitat, després d’haver passat un autèntic calvari de problemes de tot tipus, però cap d’ells responsabilitat de l’Ajuntament. En primer lloc, vàrem patir una pandèmia mundial, que afectà de forma gravíssima a la nostra economia i a tots procediments administratius i que retardà tots els tràmits per a la redacció del projecte. A continuació, una greu crisi de subministrament de materials, que provocà que fora impossible per a Conselleria la contractació de les aules prefabricades que són imprescindibles per a dur a terme les obres. Aquesta situació afectà a tots els municipis i als projectes de construcció de noves escoles en La Pobla Llarga o Alcoi, entre altres pobles. Finalment, una gran crisi inflacionària que encara estem patint, amb una pujada enorme dels preus de les matèries primes que obligà, pràcticament, a redactar un nou projecte que contemplara aquest increment de preus, ja que hauria sigut impossible trobar una empresa que executara les obres en 2022 ó 2023 amb preus de 2019. De fet, el projecte inicial, que suposava una inversió de 4,5 milions d’euros, es va incrementar un 35 per cent, fins arribar als 6,1 milions d’euros actuals. No obstant, a dia de hui podem dir que la construcció de la nova escola està més prop que mai, una volta superats tots aquestos problemes que, com ja he dit, en cap cas han sigut motivats per la gestió de l’Ajuntament, sinó per factors externs que han afectat a tots els municipis en major o menor mesura”. 

Per la seua banda, el regidor d’Educació, José Álvarez, exposa que el projecte aprovat el passat dia 12 “especifica que l’empresa constructora haurà de subministrar les aules prefabricades on s’impartiran les classes durant les obres de construcció. Cal dir que el projecte aprovat contempla la demolició de l’actual centre educatiu i la construcció d’una nova escola de més de 5.300 m2, amb 2.000 m2 de patis, zona esportiva, hort escolar i jocs infantils, a banda de sis aules de Primària i tres d’Infantil, amb una inversió total de 6.140.301,33 euros”.

Cal assenyalar que en el plec de condicions per a l’adjudicació de les obres l’Ajuntament de Benifairó ha inclòs com a millora la instal.lació de dues plantes fotovoltaiques en les cobertes de la nova escola, capaces de subministrar 57,3 KW cadascuna. D’aquesta manera, el nou CEIP l’Ermita, a banda de suposar una gran millora per a la comunitat educativa de Benifairó també serà un edifici energèticament sostenible.